Groene Courant

 

Amerikaanse leger gaat 3 GW aan schone energieprojecten ontwikkelen

april 12
16:55 2012

AMSTERDAM – Het Amerikaanse leger gaat 3 gigawatt aan schone-energieprojecten opzetten in 2025. De strijdkrachten willen in allerlei takken van groene energie aanwezig zijn.

De doelstelling wordt verspreid over de 3 onderdelen van de Amerikaanse defensie: landmacht, luchtmacht en marine, zo meldt het Witte Huis. Elk onderdeel zal 1 gigawatt voor zijn rekening nemen.

“’s Werelds grootste gebruiker van energie maakt een van de grootste verbintenissen met groene energie ooit”, verklaart president Barack Obama.

In totaal verwachten de Amerikaanse strijdkrachten in 2025 ongeveer 25 procent van de energiebehoefte uit schone energie zal komen. Beleidsmakers benadrukken dat door de krappe budgetten van de Amerikaanse overheid een deel van de financiering voor de projecten uit de private sector moet komen.

Nieuw laboratorium

Naast de doelstellingen voor energieopwekking heeft het leger ook gisteren een laboratorium opgezet om nieuwe energiezuinige technologie te ontwikkelen. Onderzoekers gaan zich onder andere richten op het maken van nieuwe batterijen.

De doelstelling om energie-efficiënter te werken en meer groene energie te gebruiken is niet alleen vanuit duurzaamheid strategisch. Het leger benadrukt dat het gebruik van windturbines en zonnepanelen de veiligheid van militaire bases verbetert, in het geval van sabotage bijvoorbeeld.

Het Amerikaanse leger is goed voor 90 procent van de totale energieconsumptie van de federale overheid en 2 procent van de totale Amerikaanse consumptie.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: US DoD

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Nog geen reacties

Er zijn geen reacties op dit moment. Wil je er eentje toevoegen?

Geef een reactie

Geef een reactie

Volg de leukste berichten via Facebook

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar