‘China moet ook hybride auto’s subsidiëren’

AMSTERDAM – De Chinese overheid loopt achter op de doelstellingen voor elektrische auto’s. Om dit in te halen moeten er ook stimuleringsregelingen komen voor hybride elektrische auto’s.

Elektrische auto CHinaDit zegt Li Shufu, topman van de Chinese autofabrikant Geely.

“De criteria voor het weggeven van subsidies zou gebaseerd moeten zijn op brandstofconsumptie en emissies van het voertuig in plaats van op welke technologie gebruikt wordt”, aldus Shufu.

De opmerkingen van Shufu komen op een moment dat er de Chinese regeringstop een transitie doorgaat. Het is niet helemaal duidelijk of de regering pro-elektrisch wordt of niet.

Te moeilijk om bij te houden 

Een topman van de Beijing Automotive Company zei onlangs nog dat hybride auto’s niet gesubsidieerd moeten worden. Het zou te moeilijk zijn om bij te houden.

Een driejaarsprogramma om elektrische en hybride auto’s te subsidiëren eindigde vorig jaar. Eigenaren van elektrische auto’s  konden tot 60.000 yuan ontvangen. Voor een plug-in hybride kon men 50.000 yuan krijgen.

Vorig jaar werden in totaal 12.791 hybride en elektrische auto’s verkocht, volgens Bloomberg New Energy Finance. Het doel van de Chinese overheid is om tegen 2015 in totaal 500.000 voertuigen te verkopen. In 2020 moeten opgeteld 5 miljoen groene auto’s rondrijden in China.  

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: jiazi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!