Zonnelader van Xtorm beste getest in proef van Kassa

AMSTERDAM – De Xtorm AM114 Lava Solar Charger is als beste getest in een proef van tv-programma Kassa over de zonneladers. De oplader was de duurste die meegenomen werd in de test, maar leverde ook de beste prestatie.

De test van Kassa draaide vooral op het opladen van de smartphone. Voor de test werd een iPhone 5 gebruikt. Een onderzoeker van Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) en 4 tuinders testten de opladers.

5 van de 8 zonneopladers vielen al af doordat ze niet genoeg capaciteit hadden om de iPhone volledig op te laden. De enige die overbleven waren de Xtorm AM114 Lava Solar Charger (79 euro), de WakaWaka Power+ (69 euro) en de Xtorm AM116 Magma Solar Charger (44,95 euro).

Deze opladers zijn geschikt door de grotere accucapaciteit, maar ook omdat ze betere en vooral grotere zonnecellen hebben. Voor een oplader volledig is opgeladen duurt het 7 tot 24 uur in de zon.

De Xtorm Lava Solar heeft een uitklapbaar zonnepaneel waar meer zonlicht mee wordt opgevangen. De oplader heeft ruim voldoende accucapaciteit om een telefoon op te laden. Enig nadeel is dat er een standaard ontbreekt waardoor het plaatsen in de zon niet optimaal kan.

Bekijk hier de aflevering terug 

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!