‘1 euro in groene energie levert 3 euro op’

AMSTERDAM – Groene energie is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de Nederlandse economie. Elke geïnvesteerde euro in groene energie levert 3 euro op in besparingen.

Windturbines in Nederland in de polder die groene energie opwekkenDit schrijven onderzoekers van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Volgens hen loopt Nederland achter op het gebied van vergroening. De onderzoekers vinden dan ook dat het aan de politiek is om dit te stimuleren.

Landen die voorop lopen zijn Zuid-Korea, Denemarken, Duitsland en China. China is een van de grootste vervuilers ter wereld, maar technologie op het gebied van schone energie vindt daar wel gretig aftrek.

Belastingstelsel 'vergroenen'

Het PBL adviseert onder andere om het belastingstelsel te ‘vergroenen’. De verborgen milieukosten moeten worden betaald door uitstoters en dit zal investeringen in schone energie stimuleren.

Verder moeten de milieuschadelijke subsidies worden afgeschaft waardoor 10 miljard euro kan worden bespaard. Voorbeelden zijn de lage of ontbrekende accijnzen op brandstoffen voor de luchtvaart en scheepvaart en de fiscale vrijstelling voor woon-werkverkeer.

Lees hier het complete rapport

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Nuon

6 gedachten over “‘1 euro in groene energie levert 3 euro op’

 • 17 oktober 2018 om 08:37
  Permalink

  卸妝油能快速和有效地去除最頑固的底妝,亦能清除藏於毛孔內的老化角質,讓肌膚柔滑潔淨,光亮和通透。

 • 18 oktober 2018 om 16:55
  Permalink

  【妝容】Pony x MEMEBOX 韓國聯名彩妝 ♥ 眼下腮紅妝容 @ 潮流、美妝、消費 創造個人化風格的女性社群 PIXstyleMe 【妝容】Pony x MEMEBOX 韓國聯名彩妝 ♥ 眼下腮紅妝容

 • 11 november 2018 om 00:13
  Permalink

  Everton will kick off the 2015-16 Barclays Premier League season against Watford and finish up against Norwich next May. Everton fixtures for Premier League 2015-2016 season revealed: Read the full list here

 • 24 november 2018 om 03:06
  Permalink

  Vardy will provide mentoring at the Etihad Campus between May 14-19 2017, with 42 players split into three teams over a five-day residential course, which will feature professional coaching. Jamie Vardy reveals desire to ‘give something back’ as he launches academy with aim of digging up non-League stars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!