14 Nederlandse teams naar Shell Eco-marathon in Londen

14 Nederlandse teams nemen het van 25 tot en met 28 mei tijdens de Shell Eco-marathon Europa in Londen met hun zelfontwikkelde, energiezuinige voertuigen op tegen ruim 170 teams uit 27 landen.

De Shell Eco-marathon is een van ’s werelds meest uitdagende en grootste studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, technologie en duurzaamheid. De internationale studenten gaan de uitdaging aan om een voertuig te ontwerpen dat zo ver mogelijk kan rijden op het equivalent van 1 kilowattuur of 1 liter brandstof. Het huidige record staat op 3.771 kilometer, wat ongeveer gelijkstaat aan de afstand van Amsterdam naar Rome en terug.

De talentvolle scholieren en studenten zoeken de grens van efficiënt rijden op door onder andere te experimenteren met verschillende alternatieve energiedragers. 5 teams rijden dit jaar elektrisch en 5 teams gebruiken waterstof. Opvallend is dat de jongeren zich met hun innovaties ook hard maken voor het gebruik van alternatieve brandstoffen in de toekomst.

De Europese editie van de Shell Eco-marathon vindt voor de 32ste keer plaats.

Shell Eco-marathon stelt de toekomstige generatie in staat om actief bij te dragen aan het wereldenergieprobleem en mee te denken over innovatieve duurzame mobiliteitsoplossingen. Door samen te werken met studenten en partners over de hele wereld onderstreept Shell met Shell Eco-marathon haar toewijding de wereld te helpen om op een verantwoorde manier tegemoet te komen aan de toenemende energiebehoefte.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!