160 projecten aangemeld voor subsidieregeling duurzame energie

AMSTERDAM – Maar liefst 160 projecten zijn aangemeld om aanspraak te maken op de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) voor dit jaar.

Schapen in een weiland onder een set zonnepanelenOndernemers hebben daarmee plannen ingediend om 200.000 huishoudens van groene energie te voorzien, zo meldt het ministerie van Economische Zaken. De aanmelding ging donderdag 4 april van start.

In totaal is 3 miljard euro voor de projecten beschikbaar. Het budget wordt zo verdeeld onder de projecten dat de grootste hoeveelheid duurzame energie wordt geproduceerd.

100 projecten voor zonne-energie, 3 windmolenparken, 18 vergistingsinstallaties, 25 biomassaketels en 12 duurzame warmte projecten zijn aangemeld.

Lager subsidiebedrag

Ondernemers die zich in het begin opgeven hebben een grotere kans om subsidie te krijgen, maar moeten dan wel genoegen nemen met een lager subsidiebedrag.

De huidige ronde loopt tot 13 mei 2013 en initiatiefnemers kunnen maximaal 7 eurocent/kWh voor elektriciteit, 48,3 eurocent/Nm3 voor groen gas en 19,4 euro/GJ voor aardwarmte ontvangen. Het geld wordt pas gegeven als de projecten al actief zijn.

In volgende rondes wordt het bedrag in stapjes verhoogd, maar neemt de kans op steun af. In de eerste ronde wordt al de helft van het bedrag weg gegeven. 

Gerelateerde artikelen

17 gedachten over “160 projecten aangemeld voor subsidieregeling duurzame energie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!