‘Aandeel duurzame energie blijft steken op 11,9 procent in 2020’

UTRECHT – Het aandeel duurzame energie in 2020 blijft steken op 11,9 procent. De doelstelling van 14 procent is te ver gegrepen.

Dit meldt de NOS op basis van bronnen die de Nationale Energieverkenning 2015 hebben ingekeken. In dit document, dat de komende tijd officieel gepubliceerd wordt, wordt de voortgang van het enegriebeleid beoordeeld.

In het rapport zou staan dat het plaatsen van windmolens op land langer gaat duurder dan verwacht. De procedures zouden te lang duren. Hetzelfde geldt voor de aanleg van warmtenetten.

Vertraging

Ook zou er vertraging zijn bij energiebesparing in de industrie, de transportsector en huishoudens. Maar de helft van de besparingen zouden gehaald kunnen worden in 2020.

De Nederlandse overheid heeft als doel om in 2020 het aandeel groene energie in de energievoorziening te doen stijgen naar 14 procent. 3 jaar later moet het gestegen zijn naar 16 procent.

Hiervoor moet er onder andere 6.000 megawatt aan windmolens op land worden gebouwd en 4.450 megawatt aan windmolens op zee.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!