Afgelegen ambulancepost Zuid-Holland all-electric uitgevoerd

Om de aanrijtijden in de westelijke en midden-Alblasserwaard verder te verbeteren, opende Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid recentelijk een nieuwe ambulancepost. De post die afgelegen in de polder is gesitueerd, werd mede daarom volledig all-electric uitgevoerd. Voor verwarming en warmtapwatervoorziening koos installateur Hol Installatietechniek voor het Ecodan warmtepompsysteem van Mitsubishi Electric.

In geval van nood is snelle hulpverlening een eerste vereiste. In Nederland wordt daarom de norm gehanteerd dat een ambulance in 95 procent van de spoedeisende gevallen binnen 15 minuten ter plaatse moet zijn. In bepaalde regio’s is die aanrijtijd een voortdurend punt van aandacht; en met het steeds drukker wordende verkeer, lijkt daar voorlopig ook geen einde aan te komen. Een oplossing is de verdere uitbreiding van het netwerk van ambulanceposten. Daar koos ook de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid voor met de bouw van een nieuwe post in Streefkerk.

De nieuwe ambulancepost is bescheiden van omvang en ontworpen voor 1 ambulance. Leo Roos van de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid is nauw betrokken bij de voorbereiding en coördinatie van de bouw. Roos: ‘De keuze voor Streefkerk werd gemaakt na een uitgebreid onderzoek naar rijtijden. Al vanaf het eerste begin hebben we ervoor gekozen om een gasloos gebouw neer te zetten. Aannemingsbedrijf Lagendijk en Hol Installatietechniek kwamen daarbij met een passende oplossing. Die oplossing bestaat uit een groot aantal zonnepanelen en een warmtepompsysteem.’

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!