Albert Schweitzer Ziekenhuis over op groene warmte

Het Albert Schweitzer Ziekenhuis, het gebouw met het grootste aardgasverbruik in Dordrecht, draait nu op groene warmte. Dat betekent een reductie van circa 1.082 ton CO2 per jaar.

Begin december werd het ziekenhuis officieel aangesloten op het warmtenet. Vanaf nu gebruiken dagelijks duizenden patiënten en bezoekers van het Albert Schweitzer Ziekenhuis groene warmte.

Peter van der Meer, voorzitter van de raad van bestuur over de warmteaansluiting: ‘We zijn als ziekenhuis een heel grote organisatie, die dus ook heel veel energie verbruikt. Daarbij hoort ook een heel grote verantwoordelijkheid om dit slimmer en milieubewuster te regelen, wanneer die gelegenheid zich voordoet. In het geval van het warmtenet is het voor ons eigenlijk nauwelijks een vraag geweest of we erop zouden aansluiten, want het systeem kent uitsluitend voordelen. Bovendien gaan de totale kosten die wij betalen voor centrale verwarming, warm water en stoomopwekking voor operatiekamers en de luchtbehandeling op locatie Dordwijk, iets omlaag.’

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!