Alklima introduceert buitenunits voor lucht/waterwarmtepomp

Alklima Klimaatconcepten heeft nieuwe buitenunits geïntroduceerd voor de Ecodan lucht/water-warmtepomp van Mitsubishi Electric Living Environment Systems.

Ze zijn uitgevoerd met een grote ventilator als vervanging van de 2 kleinere ventilatoren. Door deze innovatie is het toerental bij gelijke volumestromen  minder. Tegelijkertijd werd ook de vorm van de ventilator aangepast voor een geoptimaliseerde luchtstroom. Als gevolg daarvan is de geluidsproductie teruggebracht. In het nieuwe model werd ook de compressor volledig ingekapseld waarbij de compressor en alle leidingen geluidstechnisch volledig zijn ontkoppeld van de behuizing. Dankzij deze optimalisaties werd het geluidsniveau met zo’n 10 decibel verminderd. Daarmee kunnen de nieuwe systemen nu ook in omgevingen worden geïnstalleerd die gevoeliger zijn voor geluid.

De nieuwe constructie van de buitenunits verbetert de prestatie van de warmtepomp: door het grotere oppervlak wordt een rendementsverbetering van 30 procent bereikt bij de warmteoverdracht.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!