Ambtenaren Florida mogen woord ‘klimaatverandering’ niet gebruiken

AMSTERDAM –  Ambtenaren bij het milieudepartement van de Amerikaanse staat Folrida mogen al sinds 2011 niet meer de woorden ‘climate change’ en  ‘global warming’ gebruiken.

Dit heeft een journalist van het Florida Center for Investigative Reporting (FCIR) ontdekt. Ook ‘sustainibility’ is verboden in officiële communicatie.

De ongeschreven maatregel werd opgelegd nadat Rick Scott gouverneur werd van de zuidelijke staat in 2011. Scott is overtuigd dat klimaatverandering niet veroorzaakt wordt door de mens, ondanks bewijs vanuit de wetenschap, hoewel de Republikein de laatste jaren wat voorzichtiger is geworden in zijn uitspraken.

Medewerkers vertellen tegenover FCIR dat tijdens vergaderingen werd verteld dat ze deze termen niet mochten gebruiken omdat ze geen feiten waren. De maatregel is opmerkelijk omdat juist Florida het meest gevoelig is voor klimaatverandering in de Verenigde Staten.

Er werken zo’n 3.200 mensen bij het milieudepartement (DEP) van Florida en de afdeling heeft een budget van ongeveer 1,4 miljard dollar.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!