Amerikaans bedrijfsleven steunt Obama in klimaatstrategie

UTRECHT – Topmannen van maar liefst 68 multinationals hebben toegezegd de  klimaatplannen van Barack Obama te steunen in aanloop naar de klimaatonderhandelingen in Parijs.

Onder andere Ikea, Coca-Cola, Intel en Berkshire Hathaway Energy hebben de American Business Act on Climate Pledge getekend.

Eerder zegden al 13 andere ondernemingen hun steun toe aan de plannen, waardoor het totaal op 81 komt te staan. Gezamenlijk hebben zij een marktwaarde van 5.000 miljard dollar.

Naast het concrete maatregelen, wil Barack Obama ook graag laten zien dat het bedrijfsleven klimaatmaatregelen steunt. Hij wil graag meer maatregelen invoeren, maar Republikeinen bieden hier felle weerstand tegen. Steun van ondernemingen moet zorgen bij de Republikeinen wegnemen.

Boomknuffelaars

Volgens Obama is zijn push voor een internationale klimaatovereenkomst goed voor het bedrijfsleven. “De perceptie is dat het een milieuprobleem is, dat het voor boomknuffelaars is en dat harde zakenmensen het niet kan schelen of het als een conflict met hun winst zien.”, aldus Obaam.

“Ik wil dat iedereen begrijpt dat Amerikaanse bedrijven dit ook voor elkaar willen krijgen”, aldus Obama.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!