Amerikaans concern wil 10 MW batterij voor schone energie realiseren in Zeeland

AMSTERDAM – AES Europe, onderdeel van het Amerikaanse AES, wil een energieopslagsysteem van 10 megawatt gaan bouwen in Zeeland. Het project moet de betrouwbaarheid en de efficiëntie van het energienet verbeteren, de kosten verlagen en het vermogen om groene energie te gebruiken vergroten.

De bouw van 10 megawatt aan batterijen zorgt een toevoeging van 20 megawatt aan flexibele capaciteit aan het energienet. Het systeem gaat het lokale energienet van netbeheerder Delta Netwerkgroep ondersteunen.

“Energieopslag is aantrekkelijk, omdat het op een unieke en kosteneffectieve manier een groot aantal uitdagingen op het net oplost”, aldus Julian Nebreda, President bij AES Europe. “We zien dat deze technologie in Europa in populariteit toeneemt en gezien wordt als een slimme manier om hernieuwbare energie te beheren en om op betaalbare wijze vraag en aanbod te reguleren.”

“We zijn erg tevreden met deze ontwikkeling”, aldus Ben Voorhorst, COO van TenneT. “Wij zijn van mening dat opslag, die voor extra flexibiliteit zorgt, een belangrijke stap is in de transitie naar een duurzame energievoorziening. We kijken uit naar de deelname van AES aan de markt voor frequentie balancering.”

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!