Amersfoort cofinanciert kringloop bouwmaterialen en laadpalen elektrische deelauto’s

De projecten De Bouwkringloop en Buurauto ontvangen in totaal 69.500 euro uit het Toekomstfonds Duurzame Ontwikkeling om hun duurzame idee tot uitvoering te brengen voor de stad Amersfoort.

De gemeente stelt het fonds direct weer open voor nieuwe ideeën die bijdragen aan een CO2-neutrale en afvalloze stad. Aanvragen kan tot 1 september.

Het toekomstfonds is er om vernieuwende ideeën van ondernemers, instellingen en bewoners aan te moedigen die de duurzame ontwikkeling in Amersfoort vooruithelpen en kunnen versnellen en richt zich op zogeheten koplopers en doorbraakprojecten. Vernieuwende initiatieven die zorgen voor een versnelling van minder CO2-uitstoot en minder afval.

De Bouwkringloop doorbreekt de cirkel van weggooien van bouwmaterialen. Het wordt een bijzonder type winkel in Amersfoort waar straks doe-het-zelvers, zelfbouwers en aannemers terechtkunnen voor meer dan 100 gebruikte bouwmaterialen om te hergebruiken.

Buurauto biedt elektrische auto’s aan die Amersfoorters kunnen delen met buren of bekenden. Met de bijdrage uit het toekomstfonds onderzoeken de initiatiefnemers hoe het mogelijk wordt om de laadpalen voor de deelauto’s te plaatsen in de openbare ruimte en aan te sluiten op de elektra van de woning of het bedrijf van iemand die tevens lid is van Buurauto. Het is de bedoeling de laadpalen te plaatsen in buurten waar al duurzame wijkinitiatieven zijn, zodat de laadpaal energie krijgt van een schone bron.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!