Arnhemse koffiefabrikant Peeze introduceert verpakking van biobased materiaal

Koffiefabrikant Peeze introduceert een biobased folie om koffie in te verpakken. De wereld van verpakkingen is in rap tempo aan het veranderen. De fossiele brandstoffen voor het maken van verpakkingsmateriaal raken uitgeput.

Ook de weerstand tegen op olie gebaseerde verpakkingen wordt steeds groter, zowel bij consumenten als bedrijven. Na de introductie van volledig circulaire biobased koffiecups, is er nu ook een biobased folie om de koffie in te verpakken.

Bij Peeze zien ze het gebruik van biobased materialen als een onderdeel van hun ambitie om geheel circulair te ondernemen. Door zoveel mogelijk grondstoffen in een kringloop te brengen, zorgen ze voor minder afval en CO2-uitstoot. De toename van CO2-uitstoot in de wereld wordt overigens gezien als de grootste oorzaak van klimaatveranderingen. Het feit dat de koffieboeren hier direct last van hebben maakt de noodzaak om hiermee aan de slag te gaan urgenter.

De oplossing wordt wereldwijd gezocht in biobased verpakkingen. De innovaties op dit gebied gaan snel en de mogelijkheden groeien met de dag. Een drempel is nog de iets duurdere inkoopprijs dan die van conventionele verpakkingen.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!