BAM Wonen introduceert Aanvullend Individueel Energiepakket

BAM Wonen biedt huizenkopers die hun nieuwbouwwoning verregaand willen verduurzamen een nieuwe dienst aan: het Aanvullend Individueel Energiepakket. Daarmee kunnen kopers hun nieuw te bouwen huis op maat verduurzamen tot bijvoorbeeld een gasloze woning.

De nieuwe dienst komt voort uit een specifieke koperswens. De familie Hassink kocht in 2016 een nieuwbouwwoning die op dit moment wordt gebouwd door BAM Wonen in het Antoniuskwartier in Utrecht. Deze woning wordt in dit project standaard opgeleverd met een cv-ketel voor de verwarming. De familie Hassink wil een woning zónder gas en dus zónder cv-ketel.

Maar dat kon niet, meldde BAM Wonen in eerste instantie. Zij zou daarmee niet meer aan haar vergunningplicht voldoen omdat ze dan een onbewoonbaar huis oplevert. Namelijk een huis zonder verwarmingsvoorziening. Het bedrijf boog zich in samenspraak met Groen Licht opnieuw over de kwestie en komt nu met een oplossing – niet alleen voor Hassink maar voor alle huizenkopers waarvoor BAM Wonen een grondgebonden nieuwbouwwoning bouwt.

Met het Aanvullend Individueel Energiepakket kunnen kopers hun woning op maat verduurzamen tot bijvoorbeeld een gasloze woning. Zo kan er een luchtwaterwarmtepomp worden geplaatst, extra zonnepanelen of vloerverwarming op alle verdiepingen. Dat leidt in de regel ook tot lagere energielasten.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!