Bijna 10 miljoen euro subsidie voor innoverende mkb-bedrijven

De provincie Zuid-Holland stelt bijna 10 miljoen euro subsidie beschikbaar voor innoverende mkb-bedrijven die bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen, zoals voedselveiligheid, safety & security, en het voorkomen van milieuschade.

Met deze subsidie stimuleert de provincie innovaties in het mkb die tot nieuwe producten en diensten leiden en bijdragen aan een duurzame en innovatieve economie voor de regio. Van de 10 miljoen euro neemt het ministerie van Economische Zaken de helft voor zijn rekening.

De subsidieregeling onderscheidt 3 typen aanvragen: een innovatie-adviesproject, een haalbaarheidsproject of een R&D-samenwerkingsproject. Hieronder de verschillende typen:

Innovatie-adviesprojecten (met maximaal 10.000 euro subsidie en maximaal 50 procent subsidie van de projectkosten). Haalbaarheidsprojecten (met maximaal 25.000 euro subsidie en maximaal 40 procent subsidie van de projectkosten). R&D-samenwerkingsprojecten (klein met maximaal 200.000 euro subsidie en groot met maximaal 350.000 euro subsidie waarbij bij beide maximaal 35 procent van de projectkosten).

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!