Biopack produceert papieren verpakkingsmateriaal op Fivelpoort Appingedam

Biopack heeft zijn intrek genomen in een vleugel van Fivelingo op bedrijvenpark Fivelpoort en produceert daar duurzame, afbreekbare en recyclebare verpakkingsmaterialen voor de voedingsmiddelenindustrie.

Patatbakjes, hamburgerdoosjes, bordjes, maaltijdtrays, et cetera rollen binnenkort van de lopende band van de productielijnen van Biopack in Appingedam. Niet de standaard plastic bakjes, zoals we die van de meeste snackbars kennen, maar verpakkingen, gemaakt van houtvezels (cellulose) uit Scandinavische bossen. Het bedrijf kreeg een Regionale Investeringssteun Groningen (RIG)-subsidie van ruim 1,2 miljoen euro en heeft daarnaast zelf 4 miljoen euro in de fabriek geïnvesteerd. Naar verwachting levert de fabriek uiteindelijk 40 arbeidsplaatsen op.

De groene economie versnellen en de chemische sector in deze regio wereldwijd op de kaart zetten. Dat is de gezamenlijke ambitie van Chemport Europe, het nieuwe ’ecosysteem’ dat begin februari gelanceerd is door diverse partijen. Biopack past prachtig in deze ambitie en het bedrijf kreeg daarom onlangs uit handen van EZ gedeputeerde Patrick Brouns de Chemport Europe vlag.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!