Brabantse sportclubs kunnen 70 megawattuur aan elektriciteit besparen

Brabantse sportclubs kunnen samen 70 megawattuur aan elektriciteit besparen. Dat is gelijk aan het energieverbruik van 20.000 huishoudens. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de provincie en 16 gemeenten onder 52 sportclubs.

Sportservice Noord-Brabant en stichting MOED hebben het onderzoek uitgevoerd en concluderen dat de resultaten door te vertalen zijn naar alle 2.500 sportaccommodaties in Noord-Brabant. Het onderzoek laat zien dat een vermindering van CO2-uitstoot mogelijk is van 45.000 ton, wat gelijkstaat aan 100.000 bomen. Het totale besparingspotentieel aan elektriciteit is voor heel Noord-Brabant circa 70.000 megawattuur, oftewel de elektriciteit van 20.000 huishoudens. Aan gas kan circa 3,5 miljoen kubieke meter bespaard worden.

De 52 sportclubs die hebben deelgenomen aan het onderzoek hebben een energiescan gekregen waarmee inzichtelijk is op welke wijze zij energie kunnen besparen of duurzaam kunnen opwekken. In samenwerking met diverse partijen, waaronder gemeenten, Sportservice Noord-Brabant, energiecoöperaties, het Energiefonds en de provincie gaan de sportclubs de plannen realiseren. (foto: Onze Clubracht)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!