Brand Britse biomassacentrale onder controle

AMSTERDAM – De brandweer heeft maandagmiddag de brand bij de Britse biomassacentrale is maandagmiddag onder controle gekregen, maar de brand is nog steeds niet uitgeblust. Hulpdiensten blijven nog enkele dagen op het terrein om onderzoek te doen naar de oorzaak van de brand

De brandstofopslagplaats van een Britse biomassafabriek van RWE vatte maandagochted vlam. Volgens het bedrijf is er niemand gewond geraakt. Minstens 100 brandweermannen waren bezig de brand te blussen.

Omstanders spraken van een enorme vuurbal 's ochtends die het gebouw omvatte, waarna er rookpluimen ontstonden. Omwonenden worden nog niet geëvacueerd. 15 brandweerwagens waren uitgerukt en versterkingen uit Londen waren nodig om de brand onder controle te krijgen.

Hulpdiensten worden gehinderd

Naar verluidt lag er 4000 ton aan houten paletten opgeslagen bij de Tilbury centrale. De fabriek ligt ten oosten van Londen in Essex. De hulpdiensten werden gehinderd bij het blussen doordat het vuur hoog in het gebouw zit zodat brandweerlieden er moeilijk bij kunnen komen.

Brandweercommandant David Johnson verklaarde dat het moeilijk blussen was. Hij benadrukte dat de brandweer in Essex erg goed is uitgerust om deze brand aan te kunnen. Hij verwacht dat de brand nog minstens een dag kan nasmeulen.

Gewicht van het water

Na eerst met water te hebben geblust, was de brandweer nu overgegaan op schuim. Het gebouw zou het gewicht van al het water en de paletten niet kunnen dragen.

De centrale, die onlangs operationeel werd en een vermogen heeft van maar liefst 750 megawatt, staat op het terrein van een oude steenkolencentrale. De kolencentrale wordt in 2015 ontmanteld.

De Tilbury fabriek kan genoeg stroom leveren voor 1,5 miljoen huishoudens, maar het is niet bekend hoeveel elektriciteit er werd geleverd tijdens het ongeluk.

Bekijk via deze link videobeelden van de brand bij de Britse zender SkyNews.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: RWE npower

22 gedachten over “Brand Britse biomassacentrale onder controle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!