Canada mist zelfs bescheiden milieudoelstelling, regering wordt op de vingers getikt

AMSTERDAM – Canada werkt te langzaam om klimaatverandering tegen te gaan en het land heeft weinig kans om de bescheiden milieudoelstellingen te halen voor 2020.

Dit meldt de milieucommissie van het Canadese parlement. Canada trok zich vorig jaar uit het Kyoto-protocol, maar heeft wel beloofd de emissies in 2020 te verlagen met 17 procent ten opzichte van 2005.

Volgens Scott Vaughan, voorzitter van de milieucommissie, ligt Canada niet helemaal op schema hiervoor. Het land zou zelfs juist maar liefst 7,4 procent méér gaan uitstoten in 2020.

Geen plan

Volgens Vaighan is er geen plan over hoe de regering kan samenwerken om emissies tegen te gaan en is het ook niet duidelijk welke sectoren van de Canadese economie de emissies kunnen verlagen, zo schrijft persbureau Reuters.

Milieuminister Peter Kent reageerde door te zeggen dat de overheid “enorme vooruitgang” maakt met het halen van de doelstellingen. Daarna merkte hij op dat er geen maatregelen worden overwogen die de economie beschadigen of banenverlies betekent.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Robbie’s Photo Art

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!