China breidt groene voorsprong op VS uit

AMSTERDAM – China bevestigt steeds meer de leidende positie die het land heeft in groene energietechnologie. China heeft nu ook de Verenigde Staten ingehaald in aantrekkelijkheid voor investeringen in groene energie.

Een Chinese medewerker die zonnecellen produceertDit schrijven onderzoekers van consultantsbureau Ernst & Young in een kwartaalrapport.

De aankomende verkiezingen in de VS drukken de interesse van investeerders en zorgen voor onzekerheid. Daar komt nog eens bij dat de Amerikaanse windindustrie een belangrijke subsidie staat te verliezen eind dit jaar.

De subsidiekraan dichtgedraaid

De VS verloren 1,5 punten naar 66 punten op de aantrekkelijkheidindex. China verloor 0,2 punten naar een totaal van 70,2 punten. De VS staan nu gelijk op de index met Duitsland.

China heeft onlangs de subsidiekraan voor groene energie wat dichter gedraaid, maar verhoogde wel de doelstelling voor nieuwe zonne-installaties naar 21 gigawatt in 2015 en 50 gigawatt in 2020.

Andere landen die hoog scoren zijn India (4e), Verenigd Koninkrijk (5), Frankrijk en Italië (gedeeld 6e), Canada (8e), Japan (9e) en Brazilië (10e).

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Suntech

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!