‘CO2-vervuiling Rotterdam leidt tot doden’

AMSTERDAM – Het bouwen van 2 kolencentrales op de Maasvlakte in Rotterdam zal leiden tot doden en duizenden zieken door de uitstoot van Co2.

Industrie die Co2 en andere broeikasgassen uitstoot

Dit zegt hoogleraar transitiekunde Jan Rotmans tegenover Dagblad Trouw.

Hij reageert hiermee op het nieuws dat CO2 uit de kolencenrtrales helemaal niet afgevangen gaan worden door betrokken energiebedrijven E.ON en Electrabel.

Dit was eerst wel de bedoeling, maar het plan heeft tegenslag gekregen. Er is geen subsidie uit Brussel beschikbaar en een kritisch rapport over CO2-opslag van de hand van Rotmans heeft publieke steun doen wankelen.

Zwart op wit

E.ON en Electrabel zeggen nu dat het nooit zwart op wit is gezet dat er een CO2-opslagproject zou worden begonnen. Er zou alleen de ambitie zijn uitgesproken.

Volgens Rotmans betekent dat, dat het CO2-niveau zal stijgen met 40 procent in de stad in plaats van de gewenste daling van 50 procent. 

Gerelateerde artikelen

Foto copyright:  Ian Britton

4 gedachten over “‘CO2-vervuiling Rotterdam leidt tot doden’

 • 16 oktober 2018 om 12:13
  Permalink

  讓你立即感到緊實,在8週內明顯拉提下顎線條40。

 • 28 oktober 2018 om 09:26
  Permalink

  必買泰國彩妝!Cute Press聯乘My Melody打造夏日甜美妝容Makeup 化妝SundayMore 不少港人夏日都會到泰國享受陽光與海灘,除零食、藥品外,泰國彩妝也是備受好評的手信選擇!泰國彩妝Cute Press最近聯乘Melody,推出一系列可愛彩妝產品,CP值亦極高!

 • 5 november 2018 om 09:44
  Permalink

  The Serb won the Premier League title twice during his time at Stamford Bridge, but after following Jose Mourinho to United he believes his career has taken another step forward. Nemanja Matic believes Manchester United are a bigger club than Chelsea following £40m move to Old Trafford: ‘It is one of the biggest in the world’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!