Consument wil niet extra betalen voor duurzaamheid

AMSTERDAM – Consumenten beweren dat duurzaamheid erg belangrijk is. Toch geeft een groot deel aan niet extra te willen betalen voor groene stroom.

Een lamp in een open ruimteDat blijkt uit het Nationaal Duurzaamheidsonderzoek door ‘1 Miljoen Druppels’.

Het onderzoek werd opgericht om te peilen wat Nederlanders vinden van duurzaamheid, maar ook welke stappen zij zelf ondernemen als het gaat om duurzaamheid.

Van 914 respondenten geeft 93 procent aan dat duurzaamheid belangrijk is. Twee derde van de  respondenten vinden dat ze zelf duurzaam leven. Iets meer dan de helft, 54 procent, geeft aan dat zij meer willen betalen voor groene producten.

Slechts een klein percentage

In de praktijk geeft slechts een klein percentage van de consumenten meer geld uit om groene producten te kopen. Volgens een woordvoerder van het onderzoek is duurzaam leven juist goedkoper. 

Op de website www.eenmiljoendruppels.nl worden wekelijks praktische tips gegeven die leiden tot duurzamer leven zonder dat het iets kost.

Gerelateerde artikelen

5 gedachten over “Consument wil niet extra betalen voor duurzaamheid

  • 16 oktober 2018 om 22:28
    Permalink

    KIEHL`S 契爾氏 【面霜乳液】超進化全能精華霜 SUPER MULTI-CORRECTIVE CREAM的商品介紹 KIEHL`S 契爾氏,面霜乳液,超進化全能精華霜 SUPER MULTI-CORRECTIVE CREAM

  • 29 oktober 2018 om 06:22
    Permalink

    原來平時頭皮痕、掉髮等都是有機會頭皮長了蟎蟲?快點進來看看頭皮有沒出現這3大症狀 Marie Claire (HK) Edition 踏入了春天,就帶來了潮濕的天氣,這種潮濕的天氣原來很容易長頭蟎!看看下面4大症狀你中了幾種? 1. 頭髮容易油膩 雖然說很多人都是每天都洗頭,但還是會很容易出油,原來這也是有機會中

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!