Consumenten kopen 12 procent meer duurzaam voedsel

UTRECHT – Consumenten hebben in 2015 12 procent meer dier- en milieuvriendelijk geproduceerd voedsel gekocht. Met een besteding van 3 miljard euro is het marktaandeel verder gestegen van 7 procent naar 8 procent.

Dit blijkt uit de Monitor Duurzaam Voedsel 2015, waarover staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken de Tweede Kamer vandaag heeft geïnformeerd.

Dit is het zesde jaar in een rij dat de consumptie van duurzame producten is toegenomen. In supermarkten was de groei het hoogst, met maar liefst 16 procent. De forse groei komt mede doordat supermarkten meer duurzamere producten in de schappen hebben gelegd, zodat hun klanten vaker voor een duurzaam alternatief kunnen kiezen.

Ook in de professionele markt, zoals horeca, zorginstellingen en catering, zet de groei van de afgelopen jaren door met 10 procent.

Dierenwelzijn

Staatssecretaris Van Dam: “Steeds meer mensen kiezen bewust voor eten dat beter is voor de natuur, voor dierenwelzijn of voor hun gezondheid. Ook vorig jaar groeide het aandeel duurzaam eten fors.”

“Dat is een belangrijke steun in de rug voor boeren, voedselproducenten en supermarkten die kiezen voor eten dat zo natuurlijk mogelijk wordt geproduceerd. Het laat ook zien dat er volop kansen zijn voor bedrijven die een gezonde toekomst van onze wereld voorop hebben staan.”

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!