D66: ‘Alle treinen op groene energie in 2025’

AMSTERDAM – Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven stelt voor om in 2025 ervoor te zorgen dat alle Nederlandse treinen op groene energie rijden.

Treinen op station Bijlmer ArenaOm dat te bereiken moet de NS, een grootgebruiker van stroom, ervoor zorgen dat het afspraken maakt met bedrijven over de levering van groene stroom. Dit verklaart Van Veldhoven in een gesprek met Metro.

Verder zou voor treinen dezelfde regeling moet gelden als voor vrachtwagens, die steeds meer biodiesel moeten gebruiken.

De NS zet vooral in op het terugbrengen van het energieverbruik in plaats van het gebruiken van groene stroom. Tot 2020 wil de treinvervoerder elk jaar 2 procent minder energie verbruiken. Op dit moment is 10 procent van al het stroomverbruik van de NS groen.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright:Daniel Sparing

4 gedachten over “D66: ‘Alle treinen op groene energie in 2025’

 • 15 oktober 2018 om 00:54
  Permalink

  ◆ [美妝] 遮瑕度!細緻度!持久度!都有了 ♥ YSL恆久完美無瑕粉底 x 恆久完美彈力慕斯粉餅 @ 潮流、美妝、消費 創造個人化風格的女性社群 PIXstyleMe ◆ [美妝] 遮瑕度!細緻度!持久度!都有了 ♥ YSL恆久完美無瑕粉底 x 恆久完美彈力慕斯粉餅

 • 18 oktober 2018 om 04:09
  Permalink

  100純礦物防曬,清爽隱形防護科技,適用於各類型膚質

 • 7 november 2018 om 20:34
  Permalink

  Cristiano Ronaldo celebrated in style after captaining Portugal to a place at Euro 2016, heading straight back to his private jet after the game. Cristiano Ronaldo poses in front of private jet after helping Portugal secure their place at Euro 2016 with victory over Denmark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!