Van Dam oogst eerste zeewier proefboerderij voor kust Scheveningen

Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken heeft het startsein gegeven voor het innovatieve zeewierprogramma ‘Seaweed for Food and Feed’ waarin Economische Zaken de komende 4 jaar in totaal 6 miljoen euro investeert.

Hij voer onlangs naar de nieuwe zeewierproefboerderij voor de kust van Scheveningen om daar de eerste oogst zeewier binnen te halen.

Vorig jaar is de Nederlandse zeewierproefboerderij voor de kust van Scheveningen te water gelaten. Staatssecretaris Van Dam investeert vanuit de Voedselagenda de 6 miljoen euro om samen met onderzoekers en ondernemers een duurzame zeewiersector op te zetten.

Samen met ondernemer Mark Kulsdom van The Dutch Weed Burger verwerkte Van Dam in een foodtruck het zeewier tot een nieuw innovatief voedselproduct: ‘seawharma’ en deelde dit uit aan het aanwezige publiek tijdens het zeewieroogst-event ‘Buitengewoon Zeewier” bij het Zuiderstrandtheater in de haven van Scheveningen.

De staatssecretaris maakte tijdens het event kennis met de ondernemers die investeren in het zeewieronderzoek en die (voedsel)producten ontwikkelen die met of van zeewier zijn gemaakt.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!