Delta sluit deelname groene vergelijking Consumentenbond mogelijk uit

AMSTERDAM – Energieconcern Delta twijfelt erover om mee te werken aan een duurzaamheidsvergelijking  tussen energiebedrijven van de Consumentenbond.

Steenkoolcentrale Essent
©: Wikipedia Commons/EssentNieuws

Dit schrijft de regionale krant PZC.

Bij de vorige vergelijking kon Delta op een slechte beoordeling rekenen. Het concern scoorde de op 2 na laagste waarde met een 3,8.

De Consumentenbond rekent de kerncentrale en het bijstoken van biomassa in steenkoolcentrales niet als het opwekken van groene stroom.

Delta is het hier niet mee eens. Ook Essent, dat veel biomassa mee stookt, is kritisch op de methode. Het Zeeuwse energieconcern wil niet meewerken als de vergelijkingsmethode niet verandert.

Stroomproductie

Ook als Delta niet meedoet aan de vergelijking van de Consumentenbond, gaat het concern alsnog de stroomproductie moeten openbaar maken.

Bij de vorige vergelijking kregen Windunie en Raedthuys een 10. Eneco was de meest duurzame grote energieleverancier. Het concern kreeg een 6,9 op de ranking. Verder konden HVC Energie (7,3), Dong Energy (6,8) en Greenchoice (6,4) nog op een voldoende rekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!