Delta: Vergelijking gebruikt ideologische definitie van duurzaam

AMSTERDAM – Het Zeeuwse energieconcern Delta is het opnieuw niet eens met de resultaten van de vergelijking van energieleveranciers van onder andere de Consumentenbond.

Kerncentrale Borssele
©: Wikipedia Creative Commons/Heuvel, Thea van den

Dit stelt het concern, dat in de vergelijking onderaan eindigde, in een reactie. “De conclusies geven een vertekend beeld van de werkelijkheid”, aldus het bedrijf in een persbericht.

“In de interpretatie van de onderzoeksresultaten worden producenten van elektriciteit (onder andere verantwoordelijk voor de leveringszekerheid in Nederland) vergeleken met bedrijven die uitsluitend elektriciteit aan consumentenklanten leveren. Bovendien wordt een ideologische definitie van ‘duurzaam’ gehanteerd.”

Kerncentrale

Delta verwijst hiermee naar de kerncentrale in Borssele die het concern exploiteert. Volgens de opstellers van de vergelijking, de Consumentenbond, Greenpeace, Hivos en Natuur & MIlieu, is dit niet duurzaam. Delta benadrukt dat de centrale geen Co2 uitstoot.

Naast de kerncentrale staat Delta samen met onder andere Nuon en Essent onderaan omdat het concern een kolencentrale en een gascentrale exploiteert. Ook is Delta betrokken bij 12 windparken en een warmtekrachtcentrale, maar dit mocht niet baten voor de positie op de ranglijst.

Lees ook: Kleine energiebedrijven blinken opnieuw uit in duurzaamheid

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!