DMT bouwt grootste biogas-opwaarderingsinstallatie ter wereld

DMT Clear Gas Solutions, de Amerikaanse dochteronderneming van DMT Environmental Technology, meldt de grootste installatie op het gebied van biogasopwaardering met nieuwe membraantechnologie te gaan plaatsen. Deze installatie is de eerste biogas-opwaarderingsinstallatie van DMT die in de Verenigde Staten wordt geplaatst.

Voor dit project wordt varkensmest vergist tot biogas. DMT CGS zal zowel de voorbehandelingstechnologie voor het verwijderen van zwavel leveren als de technologie om het biogas op te waarderen. Het opgewaardeerde biogas of biomethaan wordt vervolgens in het nationale gasnetwerk geïnjecteerd waar 30.000 huishoudens per jaar van kunnen profiteren.

Bron voor biogas kan bijvoorbeeld organisch afval, huishoudelijk afval of mest zijn. Het natuurlijke gas ontstaat door dit afval te verzamelen en te vergisten. Met een Carborex MS installatie van DMT-ET wordt het gas gezuiverd waarna het geschikt is als biologisch aardgas of als biologische brandstof. Wanneer gewenst koppelt DMT de installatie aan het bestaande gasnetwerk zodat consumenten in de wijde omgeving kunnen profiteren van het milieuvriendelijke gas.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!