Drenthe gaat gratis energieadvies geven bij aankoop woning

De provincie Drenthe is samen met de gemeente Emmen, NVM-makelaars en het Drents Energieloket een pilot gestart, bedoeld om mensen die in de gemeente Emmen een woning kopen te stimuleren om deze energiezuiniger te maken.

Om een goed beeld te krijgen welke energiebesparende maatregelen dit kunnen zijn, biedt de gemeente Emmen kopers een gratis energieadvies aan. Een onafhankelijke energieadviseur bekijkt de woning en geeft inzicht in de mogelijkheden.

De waardebon voor gratis energieadvies is alleen beschikbaar bij de aangesloten makelaars van het project ‘Energie besparen doe je nu’. Het aanbod geldt voor woningen in Emmen en gaat in als het voorlopig koopcontract is getekend. Een waardebon is geldig tot het moment dat de koop definitief is.

Het hypotheekbedrag kan speciaal voor energiebesparende maatregelen met een maximum van 9.000 euro tot 106 procent van de getaxeerde woningwaarde worden verhoogd. Voor een verbouwing naar een energieneutrale woning mag het bedrag oplopen tot 25.000 euro. Daarnaast is het mogelijk om een energiebespaarlening af te sluiten.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!