Drenthe maakt werk van de circulaire economie

Het Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie (NICE) te Meppel heeft per 1 mei een kwartiermaker. Hij gaat met NICE de circulaire economie van het noorden aanjagen.

Of het nu gaat over bureaubladen van bermgras in Emmen,  spullen repareren in Repair Café Meppel, hennepwoningen bouwen in Leeuwarden, zorgen voor 0 procent restafval op Zernike Campus in Groningen; het noorden experimenteert en leert met circulaire principes.

De circulaire economie is gericht op het optimaal inzetten en hergebruiken van grondstoffen in de hele productieketen: van de winning van grondstoffen tot gebruik. Het Rijk wil in 2050 een volledig circulaire economie. Dat jaartal lijkt ver weg, maar om de gasmeter op 0 te krijgen en afval als grondstof in te zetten, is nog heel wat vernieuwing nodig. De provincies Drenthe, Friesland en Groningen maken er werk van.

Studenten van het vmbo, mbo en hbo werken aan opdrachten uit de beroepspraktijk van Bouw & Ruimte. Circulair bouwen, verbouwen en inrichten is een van de werksporen.

Doelstelling van NICE is om de portfolio aan opdrachten te verbreden naar andere beroepspraktijken als Water & Energie, Chemie & Materialen, Agri & Food.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!