Duitse Sonnenbatterie is Tesla voor met introductie thuisaccu in VS

UTRECHT – Het Duitse Sonnenbatterie, fabrikant van een thuisaccu, heeft Tesla in de Verenigde Staten verslagen bij de introductie van een thuisaccu.

Voor de kerstdagen introduceerde Sonnenbatterie de thuisaccu van het bedrijf al in de VS, aanmerkelijk eerder dan Tesla.

Er zijn al zo’n 1.000 orders binnengekomen voor de thuisaccu van Duitse makelij, die lokaal in San Jose wordt gemaakt. De productie draait al op volle capaciteit. Sonnenbatterie brengt de thuisaccu aan de man via 30 dealers in de VS.

Publiciteit

Hoewel Tesla al bekender is en op meer publiciteit kan rekenen, heeft Sonnenbatterie nu dus een voorsprong. Tesla komt volgende maand met de Powerwall op de Amerikaanse markt.

Naar verwachting al het een felle concurrentiestrijd worden om de leidende positie in de verkoop van thuisaccu’s. Zo heeft de accu van Sonnenbatterie al een metamorfose ondergaan zodat de batterij meer lijkt op de Powerwall van Tesla.

Duitsland

De accu van Sonnenbatterie kan zo’n 10.000 cycles maken waardoor het, net zoals de Tesla Powerwall, geschikt is voor dagelijks gebruik. In thuismarkt Duitsland is de accu populair onder huiseigenaren die volledig zelfvoorzienend willen zijn.

In Nederland komt de Tesla Powerwall in het eerste kwartaal op de markt, voor een prijs van 3.675  euro. Eneco heeft de rechten om de thuisaccu te verkopen in de Benelux. Door het saldeerstelsel is het financieel nog niet interessant om een thuisaccu te nemen, maar Eneco verwacht dat de Powerwall vooral populair zal zijn onder mensen die van gadgets houden.

Ontvang het belangrijkste nieuws over groene energie via de nieuwsbrief 

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!