Dunkin’ Donuts kiest voor winkelruimte met duurzame verwarming en koeling

LG Electronics heeft in samenwerking met partner Centercon en installateur Climapartners het nieuwe filiaal van Dunkin’ Donuts in Eindhoven voorzien van een energiebesparend klimaatsysteem. Het filiaal van de van oorsprong Amerikaanse koffie- en donutfirma is de elfde vestiging van Dunkin’ Donuts in Nederland. De winkelruimte is volledig uit glas opgetrokken en voorzien van een moderne uitstraling.

Martin van der Voort van LG: ‘Er is gekozen voor de Multi F (DX) buitenunit, waarop 3 Cassettes zijn aangesloten. Deze verwarmen of verkoelen 3 binnenruimtes, namelijk de winkel, de keuken en de Create Your Own Donut-area. Door de compactheid van de Cassettes konden deze op een nette manier in het plafond worden verwerkt en zijn ze nauwelijks zichtbaar voor de bezoekers.’

‘Het vormde een interessante uitdaging om LG’s warmtepomp in het gebouw te integreren zonder dat dit het zicht van de bezoekers zou aantasten. Maar het is ons gelukt een optimaal en energiezuinig klimaatsysteem te installeren in een eveneens fraai ogende winkel’, vertelt Raymond Graaman van Climapartners.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!