‘Duurzame energie is gewoon duurder dan fossiele brandstoffen’

AMSTERDAM – Elektriciteit uit duurzame energie is nog altijd gewoon duurder dan uit fossiele brandstoffen en dit zal ook nog wel 5 jaar duren. Om dit voor elkaar te krijgen moet de maatschappij af van een “het zal mijn tijde wel duren” sentiment.

Dit verklaart Ton van Dril, onderzoeker bij ECN, tegenover BNR Radio. Ondanks dat duurzame energie duurder is zijn het volgens Van Liempt toch aantrekkelijk om hiervoor te kiezen. Volgens de wetenschappers is het veiliger voor de atmosfeer en betrouwbaarder voor de energievoorziening.

Biomassa

Van Liempt benadrukt dat als de maatschappij op een duurzamere manier energie wil produceren dat er een aantal dingen moeten gebeuren. Hij spreekt bijvoorbeeld over biomassa als belangrijke vorm van duurzame energie en het opslaan van CO2.

Het belangrijkste hierbij is dat de overheid beleid opstelt om duurzame energie te stimuleren, maar ook het publiek om meedoen. “De overheid kan het niet alleen. Burgers en bedrijven moeten meedoen.”

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Dong Energy

5 gedachten over “‘Duurzame energie is gewoon duurder dan fossiele brandstoffen’

 • 19 oktober 2018 om 03:54
  Permalink

  油肌人妝前首選 1028超控油透亮飾底乳EX版 全新三色上市 @ 潮流、美妝、消費 創造個人化風格的女性社群 PIXstyleMe 油肌人妝前首選 1028超控油透亮飾底乳EX版 全新三色上市

 • 21 oktober 2018 om 01:48
  Permalink

  ST DUPONT 法國都彭 【香水系列】蒙田大道58號女性淡香精的商品介紹 UrCosme (@cosme TAIWAN) 商品資訊 ST DUPONT 法國都彭,香水系列,蒙田大道58號女性淡香精,有網友推薦最新1

 • 28 oktober 2018 om 04:34
  Permalink

  BI`ZIN 【光燦水凝系列】煥顏水凝菁萃 BI’ZIN AQUAGEN Pure Extreme Serum的商品介紹 BI`ZIN,光燦水凝系列,煥顏水凝菁萃 BI’ZIN AQUAGEN Pure Extreme Serum

 • 9 november 2018 om 17:49
  Permalink

  Moussa Dembele’s hat-trick left Reading heart-broken and delivered Fulham into their first ever FA Youth Cup final in a thrill-a-minute second leg tie at Craven Cottage. Fulham 3-2 Reading (agg 5-4): Dembele hat-trick sends Cottagers into first FA Youth Cup final

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!