Ecologische wandverwarming voor chimpansees van ZOO Antwerpen

Climatrix heeft samen met Thermoco (red. onderdeel van ENGIE) de installatie van verwarmde muren in het chimpanseeverblijf van de Antwerpse ZOO gerealiseerd middels ecologische wandverwarming.

De chimpansees van ZOO Antwerpen kunnen volgens de dierentuin hun geluk niet op: enkele weken geleden kregen ze een gloednieuw verwarmd verblijf. De wandverwarming geeft stralingswarmte af voor de dieren. De grijpgrage en vernielzuchtige chimpansees kunnen het verwarmingssysteem niet beschadigen en – belangrijker nog – ze kunnen zichzelf niet bezeren in hun leefruimte.

ZOO Antwerpen was op zoek naar een chimpanseevriendelijke en gemakkelijk te installeren oplossing voor de nieuwe habitat van deze primaten. Hun verblijf was moeilijk te verwarmen: de vloer moest intact blijven en de ruimte is met zijn hoekjes en kantjes niet helemaal vierkant. De oplossing? De installatie van een slimme verwarming tegen de muren van het chimpanseeverblijf. De klimaatwand is te plaatsen als een gewone wand en is met het blote oog nauwelijks zichtbaar. De reactiviteit van de wandverwarming is doeltreffender dan die van vloerverwarming; wandverwarming is volgens de dierentuin goedkoper en ecologischer dan vloerverwarming.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!