Eerste ecowijk in Houten geopend

De ecowijk Mandora in Houten is geopend. Te midden van alle bewoners verrichtte wethouder Michiel van Liere samen met een groep kinderen de openingshandeling. Een ecowijk is een wijk met huizen die zo duurzaam mogelijk gebouwd zijn en het liefst energie opleveren in plaats van energie vragen. Ook is er kritisch gekeken welke materialen gebruikt konden worden, want het is belangrijk dat ze én milieuvriendelijk zijn én lang mee kunnen.

De ecowijk is een bijzondere wijk. Het is een duurzame wijk, vormgegeven door de bewoners. Op het moment van de opening zijn de huizen in de wijk bewoond. De eerste bewoners trokken er eind oktober vorig jaar in en de laatste pas onlangs.

De provincie Utrecht heeft meegewerkt aan deze ecowijk door de bewoners en de gemeente te ondersteunen in het proces om gezamenlijk een wijk te ontwikkelen. De provincie ondersteunt de bouw van meer milieuvriendelijke en energieneutrale woningen. Hiervoor heeft de provincie samen met de Economic Board Utrecht de NOM Alliantie Utrecht opgericht. Hierin werkt de provincie actief samen met veel partijen waaronder gemeenten, corporaties, projectontwikkelaars en bouwbedrijven.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!