Eerste woning volledig energieneutraal met de Energiebespaarlening

De gerenoveerde Nul op de Meter (NOM)-woning van de familie Van Santen is onthuld in de Leusdense wijk Rozendaal. Het is de eerste woningeigenaar die met behulp van de Energiebespaarlening zijn woning volledig energieneutraal heeft gemaakt. Een feestelijk moment voor zowel het Nationaal Energiebespaarfonds als de gemeente Leusden en het Energieloket IkWilWatt.

Dakisolatie, vloerisolatie, nieuwe kozijnen, HR+++ glas, een nieuwe voordeur, een nieuwe garagedeur, zonnepanelen en nog veel meer. De combinatie van deze maatregelen zorgt ervoor dat de woning per jaar evenveel energie opwekt  als de bewoners gebruiken. Daarmee komt de elektriciteitsmeter aan het einde van een jaar weer op nul te staan. De woning van de familie Van Santen was in 1970 de eerst opgeleverde woning van de wijk. In 2018 is het de eerste officiële gerenoveerde NOM-woning van Leusden.

Een NOM-woning wekt evenveel energie op als de bewoners nodig hebben voor de woning en het huishouden. Dat kan door een upgrade van de woning met onder meer gevelaanpak, slimme installaties en eigen energieopwekking. Woningeigenaren die hun woning Nul op de Meter willen maken kunnen hiervoor een Energiebespaarlening tot maximaal 50.000 euro per woning aanvragen. Zowel particulieren als VvE’s kunnen een Energielening voor een Nul op de Meter-woning aanvragen.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!