Eneco draagt 14 warmteprojecten over aan Eteck

Eneco draagt 14 warmteprojecten over aan Eteck. Het gaat om bestaande lokale warmte- en koudeprojecten die afgelopen halfjaar in nauwe samenwerking tussen beide partijen aan Eteck zijn overgedragen.

Eteck zal hierbij de warmte- en koudelevering continueren aan alle betrokken klanten. Eerder dit jaar nam Eteck al 16 warmteprojecten over van Eneco waarmee het totaal op 30 projecten met bijna 4.000 aansluitingen komt.

Eneco en Eteck leveren beide een bijdrage aan de verduurzaming van de energiesector. De gedeelde focus op duurzaamheid, gecombineerd met de expertise die Eteck heeft in het beheren van lokale warmteprojecten, zijn voor Eneco belangrijke redenen om voor Eteck te kiezen. Eteck stelt zijn kennis en inzicht als marktleider van lokale duurzame warmtenetten ten dienste om de continuïteit van de projecten te waarborgen en waar mogelijk te optimaliseren.

Met deze overname gaat het aantal aansluitingen van Eteck richting de 40.000. Eteck exploiteert meer dan 230 lokale warmte- en koudenetten tot enkele duizenden woning-aansluitingen per project.

De overname is tot stand gekomen in samenwerking met ABN AMRO en TDP.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!