Eneco draagt 16 warmteprojecten over aan Eteck Energie Bedrijven

Eneco draagt 16 warmteprojecten in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht over aan Eteck Energie Bedrijven. Het gaat om bestaande lokale projecten die per 1 maart 2018 aan Eteck zijn overgedragen. Eteck verzorgt daarmee per direct de warmtelevering aan de in totaal 1861 betrokken klanten.

De gedeelde focus op duurzaamheid gecombineerd met de expertise die Eteck heeft in het beheren van lokale warmteprojecten zijn volgns Eneco belangrijke redenen om voor Eteck te kiezen. Eteck exploiteert meer dan 200 lokale warmte- en koudenetten tot enkele duizenden woning-aansluitingen per project.

Michiel van den Berg, directeur Warmte & Koude bij Eneco: ‘Bij het overdragen van de warmtelevering is voor Eneco de continuïteit en de kwaliteit in de dienstverlening aan onze klanten van groot belang. In Eteck hebben we een partner gevonden die uitstekend in staat is om de levering op een goede manier van ons over te nemen. Tegelijkertijd maken we door de overdracht van deze projecten ruimte vrij om te investeren in nieuwe duurzame projecten. Zo vergroot Eneco de snelheid en impact van zijn bijdrage aan de energietransitie.’

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!