Eneco belooft besparing op gas van 250 euro met nieuwe warmtepomp

UTRECHT –  Energieleverancier Eneco heeft een nieuwe warmtepomp geïntroduceerd die, volgens het concern, bij een gemiddeld huishoudens met een cv-ketel 40 tot 60 procent kan besparen op het gasverbruik.

Zelfs met het stroomverbruik van de warmtepomp belooft Eneco huishoudens in het gunstigste geval een jaarlijkse besparing van 250 euro.

De warmtepomp, in de markt gezet als de WarmteWinner, verwamt het huis met warmte uit de ventilatielucht. De pomp wordt naast de bestaande cv-ketel geplaatst en is ongeveer net zo groot als een verhuisdoos.

De pomp neemt een groot deel van de warmtelevering van de cv-ketel over. Volgens Eneco hoeft de ketel alleen bij pieksituaties, zoals op een koude winterdag, bij te springen.

Ontwikkeling

De pomp werd ontwikkeld in samenwerking met Inventum. Afgelopen december werden de eerste 2 pompen geplaatst bij huishoudens in Zwijndrecht en Zoetermeer. Eneco gaat de komende maanden meer pompen maken en verwacht komende zomer het product te kunnen leveren.

Eneco zegt huishoudens minder afhankelijk van gas te willen maken. “De warmtevraag van consumenten is een van de grootste uitdagingen in de overgang naar duurzame energie. Een uitdaging die we niet op korte termijn en op grote schaal met zonne- en windenergie of restwarmte kunnen oplossen”, aldus bestuursvoorzitter Jeroen de Haas.

Warmtepomp, Warmtewinner, Eneco,
©: Eneco

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!