‘Energieakkoord verlaagt doelstelling duurzame energie naar 14 procent’

AMSTERDAM – De partijen die onderhandelen over het energieakkoord staan op het punt de doelstelling voor duurzame energie in Nederland te verlagen naar 14 procent in 2020.

Biogas-installatiesDit meldt het Algemeen Dagblad op basis van anonieme bronnen.

De energiesector, milieuorganisaties en de overheid zouden in vergevorderde onderhandelingen over een afzwakking van de doelstelling.

Belangenorganisaties zoals Greenpeace zouden naar verluidt hun bezwaren hebben laten varen. Een doelstelling van 16 procent betekent waarschijnlijk dat er veel biomassa moet worden bijgestookt, iets waar milieuorganisaties op tegen zijn.

Regeerakkoord

De doelstelling van 16 procent duurzame energie werd in het regeerakkoord afgesproken door PvdA en VVD. PvdA mikte op een doelstelling van 18 procent.

Zie ook: Regeerakkoord: 16 procent groene energie in 2020

Op dit moment komt 5 procent van alle Nederlandse stroom uit groene bronnen. Om een doelstelling van 16 procent duurzame energie te halen moet al 40 tot 45 procent van alle elektriciteit uit groene bronnen komen. 

Het SER ontkent in een reactie stellig dat er wordt getornd aan de doelstelling van 16 procent. Van een conceptakkoord zou nog geen sprake zijn. Ook PvdA-Tweede Kamerlid Jan Vos geeft aan dat er nog geen sprake is van een akkoord. 

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: EssentNieuws

4 gedachten over “‘Energieakkoord verlaagt doelstelling duurzame energie naar 14 procent’

  • 17 oktober 2018 om 20:47
    Permalink

    有關醫美、注射美容、肉毒、玻尿酸、雷射、極線音波提拉、電波提拉等一些術前術後、詳細敘述比較。

  • 18 oktober 2018 om 04:47
    Permalink

    Olecule Vitamin C(15) 抗氧精華 30ml Olecule Vitamin C(15) 抗氧精華 30ml成分包括維他命C、硫酸鋅及透明質酸等,其15高濃度維他命C,性質穩定溫和,瞬間滲入皮膚底層,保護細胞組織,增強抵抗紫外線侵入能力。維他命C不單是高效抗氧物,更可同時美白、抗發炎、活化細胞等,加速黑色素代謝、刺激膠原蛋白增生,減淡黑斑及皺紋等問題。配合透明質酸之功效,為皮膚注入充足水分,緊緻毛孔,改善暗啞或粗糙不平,令肌膚重拾光澤。&n

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!