Energiebedrijven zien niks in Co2-opslag Rotterdam

AMSTERDAM – Energiebedrijven E.on en GDF Suez twijfelen over het opslaan van Co2 bij Rotterdam.

De erasumbrug in RotterdamDit meldt het Financieele Dagblad maandag op basis van een brief aan de gemeente, het havenbedrijf en het ministerie van Economische Zaken.

De bedrijven geloven niet in een rendabel project en zijn ook bang voor een slecht imago door het uitgeven van subsidie.

Veel gemeenschapsgeld

“Veel gemeenschapsgeld uitgeven met een onzeker resultaat leidt vroeg of laat tot negatieve beeldvorming in de maatschappij en de politiek. Dat risico kunnen wij niet nemen”, aldus de bedrijven.

De Co2-opslag is een van de pijlers van het klimaatbeleid van de stad. Rotterdam wil de uitstoot van Co2 halveren in 2025.

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: Miek Schenk

4 gedachten over “Energiebedrijven zien niks in Co2-opslag Rotterdam

 • 18 oktober 2018 om 06:32
  Permalink

  有關雙眼皮手術、割雙眼皮、上眼皮手術、雙眼皮成形術、縫雙眼皮、訂書針雙眼皮等一些術前術後、詳細敘述比較。

 • 8 november 2018 om 19:52
  Permalink

  MATT LAWTON travels to Italy to speak to Andrea Lorrenti, whose father Roberto died at Heysel Stadium in 1985. Friday, May 29 marks the 30th anniversary of the tragedy. 30 years on from the Heysel Stadium tragedy, Sportsmail visits a family in Italy whose life was torn apart on the night of the European Cup final between Juventus and Liverpool

 • 19 november 2018 om 06:46
  Permalink

  Zlatan Ibrahimovic signed off in style as he ended his career in France with a 4-2 victory over Marseille in the French Cup final to complete a second consecutive treble for PSG. Marseille 2-4 PSG: Zlatan Ibrahimovic signs off in style with brace in French Cup final to seal treble in his last game for the club

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!