Energiecoöperatie Grunneger Power bestaat 5 jaar

UTRECHT – Energiecoöperatie Grunneger Power viert haar vijfde verjaardag. Opgericht in 2011 is Grunneger Power één van de meest succesvolle coöperaties in Nederland.

De coöperatie wel lokaal opgewekte energie stimuleren, maar is vooral betrokken bij het realiseren van zonne-energie. Grunneger Power is  betrokken bij het plaatsen van duizenden zonnepanelen op de daken van Groningen en om de stad.

In de beginjaren werd zelfs een eigen energiebedrijf gestart dat uiteindelijk werd overgedragen aan energiebedrijf Noordelijk Lokaal Duurzaam (NLD Energie). Inmiddels heeft de coöperatie zo’n 1.000 leden en een eigen energiewinkel in de stad voor mensen die vragen hebben over duurzame energie.

900 leden van de coöperatie nemen ook groene stroom en gas af via NLD Energie.

Verschillende activiteiten

Op donderdag en vrijdag verzorgt Grunneger Power in het kader van haar lustrum verschillende activiteiten op het TransFuture Festival op EnTranCe EnTranCe is de proeftuin voor duurzame energie in de stad.

 Deze activiteiten zijn gratis toegankelijk en bestemd voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzame energie in de stad Groningen.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!