Energiek Halderberge 30ste lid Duurzame Energie Unie

Met de toetreding van Energiek Halderberge verwelkomt de Duurzame Energie Unie haar 30ste lid. De Duurzame Energie Unie is een coöperatie van 30 lokale duurzame energiebedrijven en coöperaties in Nederland.

Energiek Halderberge is een coöperatieve vereniging, opgericht in 2013, van inwoners die de handen ineenslaan om de gemeente Halderberge te verduurzamen en zelf energie op te wekken. Doordat de lokale energiecoöperatie is toegetreden als nieuw lid van de Duurzame Energie Unie kan zij de geproduceerde duurzame energie ook lokaal leveren aan de inwoners van Halderberge.

Alle inwoners van de Brabantse plaatsen Stampersgat, Oud Gastel, Hoeven, Bosschenhoofd en Oudenbosch kunnen via Energiek Halderberge klant worden bij de Duurzame Energie Unie en lokale energie afnemen. Zo heeft de lokale agrariër Peter van Schip uit Stampersgat het dak van zijn melkschuur ter beschikking gesteld om samen met Energiek Halderberge collectief duurzame energie op te wekken. Op het dak van het gemeentehuis in Oudenbosch worden 306 zonnepanelen gelegd en van andere panden en braakliggende gronden, in bezit van de gemeente, wordt onderzocht of deze ook geschikt zijn.

De gemeente Halderberge wil werk maken van een duurzaam Halderberge met de doelstelling om in 2040 energieneutraal te zijn. Energiek Halderberge gaat voor de projecten die samen met de gemeente worden ontwikkeld de subsidietrajecten begeleiden, de realisatie bewerkstelligen én wil inwoners van de gemeente mee laten delen in de winst.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!