Energieregio Noord-Holland Noord van start

Om de mogelijkheden in de energietransitie te verzilveren hebben de gemeente Alkmaar, Ontwikkelingsbedrijf NHN en Stichting Energy Valley de handen ineen geslagen om samen te werken in energieregio Noord-Holland Noord. Onderdeel van deze samenwerking is het gezamenlijke Europese INTERREG-project ‘Northern Connections’.

Met de deelname in dit EU-project komt extra kennis en Europese subsidie beschikbaar voor een transitie naar een duurzame energieregio. Daarmee realiseert de regio niet alleen haar duurzaamheidsambitie, maar wordt ook een impuls gegeven aan nieuwe en innovatieve werkgelegenheid.

De deelname in het Europese project is niet toevallig. Op dit moment wordt al op verschillende plekken samengewerkt aan toekomstgerichte innovatieve projecten, zoals de ontwikkeling van het Energy Innovation Park Alkmaar en het daar gevestigde Expertisecentrum InVesta. Dit centrum richt zich op de productie van groen gas door de vergassing van biomassa, een veelbelovende technologie die Alkmaar en het Noorden internationaal op de kaart zet. Ook wordt de incubator IDEA actief ondersteund om ondernemers te helpen ideeën uit te werken naar echte producten en bedrijven in de energiesector.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!