Energiesprong wint 2018 World Green Building Council Award

Energiesprong Internationaal (red. dat naar aanleiding van het Nederlandse model internationaal gebouwen energieneutraal maakt) heeft de prestigieuze David Gottfried Global Green Building Entrepreneurship Award gewonnen. Energiesprong wint de award voor haar innovatieve bijdrage aan de wereldwijde transitie naar een groene gebouwde omgeving. Jasper van der Munckhof, oprichter van Energiesprong Internationaal, kreeg de prijs uitgereikt van Lisa Bate, Vice-Chair, vicevoorzitter van World Green Building Council(WorldGBC), tijdens het awardgala in Toronto. Het gala is onderdeel van het ‘Building Lasting Change 2018 with WorldGBC Congress Canada’.

De David Gottfried Award wordt uitgereikt aan personen die baanbrekend ondernemerschap hebben getoond in de transitie naar groen bouwen. WorldGBC is geïnspireerd door het leiderschap dat Energiesprong toont bij het stimuleren van de wereldwijde transformatie naar groene gebouwen door een nieuwe standaard te introduceren voor superenergiezuinige woningrenovaties.

Tai Lee Siang, voorzitter van WorldGBC: ‘Ik ben heel erg geïnspireerd door de rol van Energiesprong bij het bevorderen van de wereldwijde beweging voor groen bouwen. Wij geloven dat het model van Energiesprong zoveel eerdere uitdagingen aanpakt die grootschalige renovaties blokkeerden, en we geloven dat innovatieve modellen zoals deze kunnen helpen onze doelen te bereiken om de bouwvoorraad CO2-neutraal te maken tegen 2050. Ik feliciteer Energiesprong met deze prestatie, en ik wens hen veel succes in de toekomst terwijl we onze collectieve reis voortzetten om overal groene gebouwen te realiseren voor iedereen.’

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!