ENGIE neemt Biogas Plus over

Biogas Plus, bedrijf in biovergisting en groen gas in Nederland, is door ENGIE overgenomen. Door deze overname zet ENGIE een stap op het gebied van groengasontwikkeling in Nederland.

ENGIE is ervan overtuigd dat groen gas in Nederland een essentiële rol gaat spelen: de vraag naar groen gas in Nederland neemt sterk toe terwijl de beschikbaarheid ervan nog beperkt is.

Biogas Plus heeft uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van het biologische proces en de bijbehorende technologie voor zowel co-vergisting, afvalvergisting als mestvergisting. Het bedrijf is actief door de hele keten van advies en ontwerp tot bouw en onderhoud van installaties. Biogas Plus is betrokken bij vele tientallen projecten van ombouw tot volledige nieuwbouw en van klein tot grootschalig.

Het recentelijk gepubliceerde rapport ‘Green Liaisons’ laat volgens ENGIE zien welke potentie groen gas heeft in het reduceren van CO2-uitstoot en welke cruciale rol het kan spelen in de energietransitie. Een potentie van 3 miljard kubieke meter groen gas in 2030 oplopend tot 11 miljard kubieke meter groen gas in 2050, goed voor 17 megaton CO2-reductie. De huidige productie van groen gas in Nederland ligt rond de 100 miljoen kubieke meter. Een versnelling is noodzakelijk om in de vraag te kunnen voorzien.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!