ENGIE neemt Installect-bedrijven over en versterkt positie in duurzame warmte

ENGIE heeft de Installect-bedrijven overgenomen, bestaande uit Installect Advies, Geocomfort, Insted en Reduses. De bedrijven leveren duurzame energiesystemen met een specialisatie op warmte-koude opslag (WKO). De overname past bij de ambitie van ENGIE om leiding te nemen in duurzame verandering. De Installect-bedrijven continueren hun bedrijfsvoering naar alle klanten en blijven onder dezelfde naam actief in markt.

ENGIE zet meer en meer in op innovatie in duurzaamheid. In Nederland heeft ENGIE daarvoor het bedrijf ENGIE Ventures & Integrated Solutions (EVIS) opgericht. De Installect-bedrijven zijn complementair aan EVIS. Samen hebben ze volgens de betrokkenen meer slagkracht op zowel het gebied van innovatie als en in de ontwikkeling en bouw van duurzame energiesystemen.

Guido Frenken, algemeen directeur van ENGIE Ventures & Integrated Solutions beaamt: ‘ENGIE is al jaren bezig met het ontwerp, de bouw en de exploitatie van individuele en collectieve duurzame energiesystemen. Met de overname van de Installect-bedrijven verbreden en versterken we ons verder op dit gebied’.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!