Ennatuurlijk legt Warmtebaan Enschede aan als alternatief aardgas

Ennatuurlijk start in april dit jaar met de aanleg van de Warmtebaan Enschede. Bouwonderneming Denys start begin april in opdracht van de organisatie met de eerste fase van de aanleg van de Warmtebaan Enschede.  Hiermee zorgt Ennatuurlijk ervoor dat duurzame warmte voor zeker de helft van de stad binnen handbereik komt als alternatief voor het verwarmen met aardgas.

Naar verwachting duurt de totale aanleg van de Warmtebaan Enschede maximaal 2 jaar.

Het huidige warmtenet van Ennatuurlijk levert duurzame warmte afkomstig van energieproducent Twence. Twence haalt op een duurzame manier elektriciteit en warmte uit restafval en biomassa. Met stoom, die wordt opgewekt bij de verbrandingsprocessen, wordt water verwarmd tot 120 graden Celsius. De Warmtebaan biedt een duurzaam alternatief voor aardgas voor zeker 50 procent van de stad.

Met de Warmtebaan Enschede transporteert Ennatuurlijk straks de duurzame warmte ook naar zijn andere bestaande warmtenetten in Tattersall en Roombeek. Met de aanleg van de Warmtebaan Enschede wordt jaarlijks 4 miljoen kubieke meter aardgas bespaard.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!